Bentley Continental GT Automaat Spoelen

10/03/2021

Bentley Continental GT Automaat Spoelen

De Bentley Continental GT is een vierpersoons sportwagen die al sinds 2003 geproduceerd wordt door de Britse autoproducent Bentley Motors. Dat de Britten hem produceren betekent niet alles, want deze wagen is namelijk ontworpen door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel. Deze Bentley Continental GT kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Het was een preventieve spoeling, dit is handig om ervoor te zorgen dat er verse olie in de automaat zit waardoor klachten in de toekomst minder snel voorkomen. Hieronder kunt u een foto en een filmpje zien van de Bentley tijdens het spoelen.

Geschiedenis van de Bentley

De geschiedenis van de Bentley Continental GT begon in het jaar 1994. Rolls-Royce Motors beheerde het merk Bentley in die tijd. Bij een motor show in Genéve werd het concept Bentley Java geïntroduceerd. De Java diende als een kleinere en goedkopere Bentley, maar net exclusief genoeg om het merk Bentley integer te houden. Echter, heeft de Java heeft nooit productie mogen meemaken, maar de Bentley Continental GT is erg geïnspireerd door de Bentley Java.

Bentley Continental Gt Automaatbak Spoelen
De Bentley Continental GT bij Flushed in Woerden

Technische eigenschappen van de Bentley

Deze Bentley Continental GT komt uit het jaar 2005 en behoort tot de allereerste generatie die geproduceerd werd tussen 2003 en 2011. De Bentley bevat een 6.0 liter twin-turbocharged W12 motor. Dit is een 12 cilinder motor met 4 rijen van drie cilinders en twee turbo’s. Hiermee levert de Bentley normaal 552 pk, maar dit model is getuned en daardoor levert de Bentley in de huidige samenstelling 680 pk!

De automaat onder deze Bentley is een 6-traps automaat van ZF, de ZF 6HP26A tiptronic. Deze automaat is ook te vinden onder de Audi A8/S8 en de Audi S6/RS6. De automaat is gespoeld met 73.959 kilometers op de teller. Bij dit type automaat adviseren wij een spoeling na de eerste 60.000 km en daarna elke 80.000 á 100.000 kilometer. Preventieve spoelingen helpen toekomstige klachten te voorkomen en hieronder staan enige klachten die u zou kunnen herkennen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies
Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaat olie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Dit filmpje geeft een impressie van het spoelen

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 425,-

Flushed is de perfecte keuze voor het spoelen van uw automaat. Als u een vraag wil stellen over het spoelen of direct een afspraak wil maken dan kan dat gemakkelijk hieronder.

Bentley Continental GT Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines