Audi TT Automaat Spoelen

15/11/2020

Audi TT Automaat Spoelen

De Audi TT is een sportauto met twee deuren. Deze Audi word al gemaakt sinds 1998 en is momenteel in zijn derde generatie te verkrijgen. Deze Audi TT kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat schakelde onregelmatig, vooral bij een koude motor en ook was de automaat merkbaar gevoelig bij het schakelen naar achteruit. Naast een uitstekend onderhoudsproces biedt spoelen ook de mogelijkheid om klachten te verhelpen. Onregelmatig schakelen is een veel voorkomende klacht en kan verholpen worden met een spoeling. Hieronder kunt u een foto en een filmpje zien van de Audi TT tijdens de spoeling.

TT Geschiedenis

De Audi TT werd voor het eerst laten zien als een ‘concept car’ in 1995. In 1998 begon de productie. De TT heeft zijn naam te danken de traditie van de NSU om mee te doen aan het Britse Isle of Man TT (Tourist Trophy) motorrace. NSU was een bedrijf dat later bekend kwam te staan als Audi. De naam TT word ook gekoppeld aan de woorden: ‘technology & tradition.’

Technische aspecten

Deze Audi TT komt uit het jaar 2007 en hoort daardoor tot de tweede generatie TT: de TT MK2. Het model van deze TT is de 2.0 TFSI, dit model heeft een Inline-4 16v DOHC motor. Dit is een viercilinder motor die een vermogen levert van 200 pk.

De automaat onder deze Audi TT is een DSG 6-traps automaat, ook wel S tronic genoemd. Deze automaat maakt gebruik van een dubbele koppeling, waardoor sneller schakelen mogelijk is, zonder voelbare trekkrachtonderbreking.

De automaat onder deze Audi is gespoeld met 211.061 kilometers op de teller. Dit is een hoog kilometertal. Wij raden altijd aan onderhoud te verrichten aan de automaat na de eerste 60.000 kilometer en daarna elke 80.000 kilometer. Dit komt mede doordat de olie ververst dient te worden elke 60 à 80.000 kilometer. Het spoelen van de automaat is de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Audi TT Automaat Spoelen
Audi TT bij Flushed in Woerden

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is vaak een revisie van de automaat de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, inclusief filter en de btw € 350,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Audi TT Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines