Audi S4 Automaat Spoelen

30/01/2023

Audi S4 Automaat Spoelen

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Audi S4. Deze spoeling werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Schiedam. Bij binnenkomst had de Audi S4 een kilometerstand van 140.798 km. Bij kilometerstanden als van deze Audi kunnen zich grote mankementen voortdoen aan de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaatbak wordt de kans op deze problemen geminimaliseerd en uw automaat van verholpen van kleinere problemen. Wilt u er zeker van zijn dat er geen verdere klachten ontstaan, bij Flushed adviseren wij u dan om iedere 80.000 kilometer uw auto te laten spoelen. In dit bericht vindt u verdere informatie over het spoelen van uw automaat en over dit specifieke model. 

Gespoelde Model 

De Audi S4 waarvan de automaat is gespoeld stamt uit 2004. De S4 is tegenwoordig de sportievere uitvoering van de Audi A4, maar van oorsprong was het de sportievere uitvoering van de Audi 100 saloon/Sedan. Over de jaren heen is de S4 samen met de A4 door verschillende nieuwe generaties heen gegaan. Het gespoelde model stamt uit 2004. Onder de motorkap bevindt zich een 8 cilinder benzinemotor (4.2 L) die goed is voor 344 pk (253 kW). Deze flinke motor zorgt ervoor dat de Audi in 5,8 seconden op 100 km/h zit. 

De automaat onder dit model is een 6-traps automaat van ZF. 

Audi S4 automaat spoelen

Gevaren automaat   

Warmte us de grootste vijand van een automatisch geschakeld model. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.   

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering in de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental    

   

Waarom is het van belang uw automaat te spoelen?   

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoud de automaat van slijtage.    

Audi S4 automaat spoelen back

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?   

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteen. Waneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.   

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.    

   

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, inclusief filter vervanging € 425 ,- incl. Btw    

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?