Audi RS6 Sedan Automaat Spoelen

3/10/2020

Audi RS6 Sedan Automaat Spoelen

De Audi RS6, de sportiefste versie van de zeer populaire A6. Alle RS modellen worden geproduceerd door een dochteronderneming van Audi genaamd: Audi Sport GmbH. Deze Audi RS6 Sedan kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De bestuurder gaf aan dat de automaat wat gevoeliger schakelde en wilde gebruik maken van een preventieve spoeling. Hieronder kunt u foto’s en een filmpje zien van het spoelen.

Deze Audi RS6 komt uit de tweede generatie RS6, ook wel C6 genoemd. De C6 werd geproduceerd van 2008-2010. De volledige naam van het model is de Audi RS6 5.0 TFSI quattro (type 4F). 4F is het speciale type dat Audi geeft van de C6. Deze RS6 heeft een uniek Sedan V10 motorblok die weinig rondrijd in Nederland. Hiermee levert de Audi een vermogen van 580 pk en sprint hiermee naar de 100 km/u in 4,5 seconden.

De automaat onder deze Audi RS6 is een 6-traps automaat van ZF (6HP28A). ZF is een Duits bedrijf die onder andere automaten produceerd. De automaat is gespoeld met 149.982 kilometers op de teller.

Audi beweerd dat de versnellingsbak zogenaamde ‘longlife’ olie bevat die nooit vervangen hoeft te worden, maar door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) raken de oliekanalen verstopt en worden de lamellen vervuild. Tevens neemt de kwaliteit van de olie gedurende de jaren en de gereden kilometers af. Wij adviseren daarom de automaat te laten spoelen na de eerste 60.000 km en daarna elke 80.000 tot 100.000 km.

Veelvoorkomende Klachten
  • Automaat schokt bij schakelen
  • Bonken tijdens schakelen
  • Automaat heeft moeite om de juiste versnelling te kiezen en vast te houden
  • Schommelend toerental
  • Automaat slipt bij het overschakelen

Overweegt u om uw automaat te spoelen maar twijfelt u of het nodig is en of het uw specifieke klacht oplost? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit hierbij adviseren.Audi RS6 Sedan Automaat Spoelen

Audi RS6 Sedan tijdens het spoelen

Na de spoeling is de automaat merkbaar fijner in de eerste versnellingen. Ook weet de automaat beter wanneer te schakelen en wanneer niet. Het spoelen zorgt voor een comfortabelere rijervaring en dat is wat Flushed wenst te verzorgen.

Dit filmpje geeft een impressie van het spoelen

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 425,-

Flushed is de perfecte keuze voor het spoelen van uw automaat. Als u een vraag wil stellen over het spoelen of direct een afspraak wil maken dan kan dat gemakkelijk hieronder.

Audi RS6 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?