Audi RS5 Automaat Spoelen

28/02/2024

Audi RS5 Automaat Spoelen 

In het bericht van vandaag behandelen we het automaat spoelen van deze Audi RS5 door Flushed. Het spoelen van uw automatische transmissie dient als een uitmuntende en noodzakelijke manier van onderhoud aan uw automaat. Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Door op dit interval te kiezen voor een spoeling behoudt u uw automatische transmissie in een optimale staat. In deze blog vindt u verder al uw benodigde informatie over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn. Daarnaast vindt u verder leuke informatie over deze prachtige RS5. 

 

Gespoelde Model 

De door Flushed gespoelde Audi RS5 dateert uit 2017, hiermee behoort deze Audi toe aan de tweede en meest recente generatie van de RS5. De auto wordt aangedreven door een 2.9 V6 met turbo, het blok voorziet de Audi van (331 kW) 450 pk. Hetzelfde blok is onder andere ook terug te vinden onder de Porsche Panamera. Verder bedraagt de koppel 600 nm. 0-100 km/h doet de RS5 in een keurige 3.9 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/h

De automaat onder dit model is een 8-traps Tiptronic automaat van Audi. 

 

Audi RS5 Automaat Spoelen

Gevaren automaat    

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.    

 

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen    

Slippen tijdens de schakelmomenten     

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment     

Weigeren van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental     

 

Waarom Automaat Spoelen?    

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.    

Wanneer Automaat Spoelen?    

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.    

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

     

Deze spoeling kost inclusief Olie, Exclusief filtervervanging € 350,- in de BTW.   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?