Audi Q7 Automaat Spoelen

17/12/2020

Audi Q7 Automaat Spoelen

De Audi Q7 is een bekende SUV die sinds 2006 op de weg rijd. Met bijna twee meter breedte en een hoogte van 1,73 meter krijgt deze SUV een monsterlijke uitstraling. Deze Audi Q7 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Het was een preventieve spoeling, wel schakelde de automaat iets gevoeliger dan normaal. Het belang van het preventief spoelen van de automaat blijft vaak onopgemerkt totdat het te laat is. Er ontstaan ernstige klachten die leiden tot een kapotte automaat.

Audi Q7

De Q7 werd geïntroduceerd tijdens de Frankfurt Motor Show in september 2005. De productie startte in november 2005, waarna in 2006 de verkoop begon. Vanaf 2006 tot en met 2015 werd de eerste generatie Q7 verkocht, waarna de tweede generatie Q7 begon. De tweede generatie is de huidige generatie. De Audi Q7 is het allereerste SUV-model van Audi. Daarna volgde de Q5, Q3 en de Q2. Een leuk weetje is dat de Q7 hetzelfde platform en chassis gebruikt als de Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne en de Volkswagen Touareg, namelijk: een Volkswagen Group MLB Platform.

Gespoelde model

Deze Audi Q7 hoort tot de tweede generatie Q7. In dit geval komt de Audi Q7 uit 2015, het eerste productie jaar van de tweede generatie. De Audi Q7 is in verschillende soorten te verkrijgen, dit model is een 3.0 TDI quattro. Dit houd in dat deze Q7 een 3.0 TDI V6 motor heeft met vierwielaandrijving. Deze motor heeft een vermogen van 272pk en ondanks het gewicht van de SUV, behaald deze toch de 100 km/u in 6,3 seconden.

De automaat onder deze Q7 is een 8-traps automaat van ZF. ZF is een bedrijf dat onder andere automaten ontwerpt en fabriceert. Veel bekende merken maken gebruik van ZF automaten, onder andere: BMW, Volkswagen, Porsche en dus ook Audi.

De automaat is gespoeld met 112.849 kilometers op de teller. Wij adviseren een spoeling als de onderstaande klachten zich voordoen.

Audi Q7 Automaat Spoelen
De Audi Q7 bij Flushed in Woerden

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaatolie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 3 tot 5 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Dit is een filmpje die de Audi Q7 tijdens de spoeling laat zien
https://youtu.be/TCu0jHSH5DY

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, carterpan filter en de btw € 495,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Audi Q7 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines