Audi Q7 Automaat Spoelen

5/06/2023

Audi Q7 Automaat Spoelen 

Vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Audi Q7 door Flushed. Bij binnenkomst had de Audi een kilometerstand van 108.217 km. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer te spoelen. Hiermee onderhoudt u uw automaat op de optimale manier. Bij hogere kilometerstanden zonder spoeling kunnen zich namelijk mankementen voortdoen aan de automaat. Met behulp van een spoeling minimaliseert u de kans op grote mankementen, daarnaast zal uw bak verholpen worden van lichtere klachten. In deze blog leest u verder meer over het spoelen bij Flushed, daarnaast kunt vindt u meer informatie over de Audi Q7. 

Gespoelde Model 

De Audi Q7 is een crossover SUV gefabriceerd door het Duitse Audi. Met model maakte zijn debuut in september 2005 op de Frankfurt Motorshow. De Audi die bij Flushed langskwam voor een spoeling dateert uit 2017, hiermee behoort deze tot de tweede generatie van de Q7. Onder de motorkap van dit model vinden we een 3.9 L 8-cilinder diesel-motor terug met turbo. Dit brengt de Audi tot een vermogen van 320 kW (435 PK). Hiermee zit de Audi na 4,8 seconden op de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 250 km/h. 

Het model wordt aangedreven door een 8-traps Tiptronic automatische transmissie. 

Gevaren automaat   

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.   

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen   

Slippen tijdens de schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment    

Weigeren van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental   

Waarom Automaat Spoelen?   

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.   

Wanneer Automaat Spoelen?   

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.   

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.    

    

Deze spoeling kost inclusief olie, filterwissel en BTW € 495,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines