Audi A7 Automaat Flushen

30/10/2023

Audi A7 Automaat Flushen 

In het bericht van vandaag behandelen we het flushen van de automaat van deze Audi A7 sportsback door Flushed. De Audi kwam langs voor een reguliere onderhoudsbeurt, hier dient een spoeling als perfecte oplossing voor. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Hiermee onderhoudt u uw automaat op de ideale manier en voorkomt u verdere klachten aan uw automaat. In dit bericht leest u verder meer over het spoelen automaten waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn, daarnaast vindt u meer informatie over deze brute Audi A7. 

Gespoelde Model 

De Audi A7 die langskwam voor een spoeling van de automaat dateert uit 2018. Hiermee behoort deze uitvoering toe aan de tweede generatie van de A7. De Audi A7 is een luxueuze vijfdeurs coupé die door Audi geproduceerd sinds 2010. Onder de motorkap van dit model ligt een 3.0 L 6-cilinder benzine en een elektriciteit-motor. Dit brengt de automaat tot een vermogen van 250 kW (340 PK). Hiermee zit de Audi A7 na 5,3 seconden op de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 250 km/h. 

De automaat onder dit model is een 7-traps DSG. 

Gevaren automaat    

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.    

Veel voorkomende klachten    

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental   

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?    

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.        

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?       

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.       

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.        

Deze spoeling kost inclusief Olie en filtervervanging € 425,- inclusief btw.     

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines