Audi A6 Automaat Spoelen

30/08/2023

Audi A6 Automaat Spoelen

Vandaag bespreken we het belang van het spoelen van de automatische transmissie van de Audi A6 Limousine met de 55 TFSI Quattro. Het is essentieel om bij dergelijke kilometerstanden een spoeling te overwegen. Bij Flushed voeren we spoelingen uit die dienen als een uitstekende methode om uw automaat in optimale staat te houden. In deze blog vindt u alle details over het spoelproces, evenals meer informatie over de Audi A6.

Gespoelde Model

De Audi A6 die langskwam bij Flushed voor een spoeling is een luxueuze sedan uit 2018. De 55 TFSI Quattro verwijst naar de motorconfiguratie – een 3.0-liter V6 benzinemotor met turbocompressie, die indrukwekkende prestaties levert. Deze krachtige motor produceert 55 TFSI, wat neerkomt op ongeveer 340 pk. Met de Quattro-aandrijving en geavanceerde ophangings technologie biedt de Audi A6  een uitstekende balans tussen comfort en dynamiek op de weg.

Het model wordt aangedreven door een 8-traps automatische transmissie.

Waarom is Transmissie Spoelen Belangrijk?

Een goed functionerende automatische transmissie is van cruciaal belang voor de algehele prestaties van uw voertuig. Net als bij elke auto kan warmte zich ophopen en de transmissievloeistof aantasten. Hierdoor kan de viscositeit van de vloeistof veranderen, wat leidt tot verminderde prestaties en mogelijke problemen bij het schakelen. Voor Audi’s zoals de A6 Limousine met geavanceerde transmissietechnologieën is regelmatig onderhoud nog crucialer.

Veelvoorkomende Problemen met Automatische Transmissies:

Hier zijn enkele veelvoorkomende klachten die kunnen duiden op problemen met de automatische transmissie:

– Haperingen bij schakelen
– Slippen tijdens het schakelen
– Verhoogd toerental bij schakelen
– Weigering om terug te schakelen
– Onverwachte noodloopmodus
– Overslaan van versnellingen
– Onstabiele toerentallen

 

De Voordelen van Transmissie Spoelen

Het spoelen van de transmissie is een effectieve manier om de transmissievloeistof volledig te verversen. In vergelijking met handmatige methoden kan spoelen meer dan 3 keer zoveel vloeistof vervangen. Bovendien verwijdert spoelen vuil, slib en metaaldeeltjes uit de transmissie, wat slijtage kan verminderen en de levensduur van de transmissie kan verlengen.

 

Wanneer is het juiste moment voor een automaat spoeling?

Wij raden u aan om uw automatische transmissie iedere 60.000 tot 80.000 kilometer te laten spoelen. Hoewel de maximale aanbevolen vervangingstermijn door fabrikanten rond de 90.000 kilometer ligt, is het beter om de transmissie vaker te spoelen voor optimale prestaties en duurzaamheid.

Deze Spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging € 475,- incl. Btw.

De kosten voor een spoeling inclusief de benodigde olie voor uw Audi A6 Limousine 55 TFSI Quattro bedragen €475,- inclusief BTW. Zodra u een afspraak heeft gemaakt, brengt u uw auto naar onze garage, waar ons team de spoeling zal uitvoeren. Na de spoeling kunt u weer genieten van een soepel schakelende automaat met verse transmissievloeistof.

Bij Flushed bieden we deskundige spoeldiensten voor automatische transmissies van alle merken, inclusief Audi. Ons vriendelijke personeel staat klaar om uw auto te behandelen.

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines