Audi A5 Automaat Spoelen

12/09/2020

Audi A5 Automaat Spoelen

De Audi A5  is zowel een elegante coupé als een auto met een comfortabele grote. Deze Audi A5 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De bestuurder ondervond enige klachten, de auto reed met een schok weg uit stilstand en er vond een voelbare overgang plaats bij veel vermogen. De spoeling verliep goed en verhielp alle klachten binnen de automaat. Hieronder kunt u de foto’s en filmpjes zien van het spoelen.

Deze Audi A5 Coupe komt uit het jaar 2013. De A5 uit 2013 heeft een 1.8 TFSI viercilinder motor van Audi, die een vermogen levert van 170pk. Onder deze Audi A5 zit een Audi multitronic automaat, ook wel CVT genoemd. CVT staat voor Continu Variabele Transmissie. Dit houd in dat de overbrengingsverhoudingen constant veranderen. Dit wordt gedaan door een rubberen of metalen band die over twee schrijven beweegt die constant veranderen van breedte. Het gevolg is dat de automaat niet hoeft te schakelen, aangezien de band in een vloeiende beweging over de schijven beweegt. Hierdoor kan het toerental van de motor gelijk blijven, terwijl de snelheid toeneemt. Deze automaat werd gespoeld met 166.984 kilometer op de teller.

Bij dit type automaat adviseren wij een spoeling te laten doen tussen elke 60.000 kilometer of als de onderstaande klachten zich voordoen.

Klachten

  • Met een schok wegrijden uit stilstand
  • Voelbare overgang bij veel vermogen
  • Automaat onrustig bij een koude motor

Overweegt u om de Audi A5 automaat te spoelen maar twijfelt u of het nodig is of het uw specifieke klacht oplost? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit hierbij adviseren.

Na een proefrit was het tijd voor de spoeling.

Audi A5 Automaat Spoelen
De Audi A5 in zeer nette staat

 

Audi Automaat Spoelen
Audi A5 tijdens het spoelen

Na de spoeling is de automaat merkbaar fijner bij het wegrijden. Ook weet de automaat beter te schakelen tussen de lamellen. Het spoelen zorgt voor een comfortabelere rijervaring en dat is wat Flushed wenst te verzorgen.

Dit filmpje geeft een impressie van het spoelen

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, en de btw € 335,-

Flushed is de perfecte keuze voor het spoelen van uw automaat. Als u een vraag wil stellen over het spoelen of direct een afspraak wil maken dan kan dat gemakkelijk hieronder.

Audi A5 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines