Aston Martin Virage Automaat Spoelen

8/06/2023

Aston Martin Virage Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Aston Martin V12 Virage. Bij binnenkomst had de Aston Martin een kilometerstand van 69.556 kilometer. Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Door hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk mankementen voortdoen in de automaat. Een spoeling is een goede manier van onderhoud voor uw automaat. Zo blijft uw auto in optimale staat. In dit bericht kunt u verder meer informatie terugvinden over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed bekend om staan. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over deze interessante Aston Martin Virage. 

Gespoelde Model 

De Aston Martin Virage die langskwam voor een spoeling van de automaat is model ontwikkeld door het Britse autoconcern Aston Martin. Het model werd geïntroduceerd als middenmoot tussen de DB9 en DBS, maar slechts na 18 maanden werd de productie gestopt en de tweede generatie van de planning gehaald. Men vond de vergelijkbaarheden van de Virage te groot met de andere modellen. Het model kent een 5.9 L 12-cilinder benzine-motor goed voor 496 pk (365 kW). Hiermee zit het model na 4,6 seconden op de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 300 km/h. 

Het model wordt aangedreven door een 6-traps automaat van ZF. (ZF 6HP26). 

Gevaren automaat    

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.    

Veel voorkomende klachten    

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental    

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?    

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.        

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?       

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.       

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.        

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, exclusief filter vervanging € 325,- incl. Btw.        

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!    

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines