Alfa Romeo Stelvio AutomaatFlush

26/04/2024

Alfa Romeo Stelvio AutomaatFlush 

In het bericht van vandaag behandelen we de AutomaatFlush van deze Alfa Romeo Stelvio door Flushed. Een AutomaatFlush bij Flushed dient als een uitstekende manier van onderhoud aan uw automaat. De spoeling van de Alfa Romeo Stelvio was bedoeld als een gebruikelijke onderhoudsbeurt. In deze blog vindt u verder meer over het spoelen van automaten waar wij gespecialiseerd in zijn bij Flushed. Daarnaast vindt u nog leuke informatie over deze prachtige Alfa Romeo. 

Gespoelde Model 

De Alfa Romeo Stelvio waarbij Flushed een AutomaatFlush heeft uitgevoerd dateert uit 2018. Het speciale aan deze Alfa Romeo is dat het de meest sportieve uitvoering is van het model, de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Onder de motorkap lift een 2.9 L 6-cilinder benzinemotor goed voor een vermogen van 510 PK (375 kW). Hiermee zit de Alfa na 3.8 seconden op de 100 km/u en topsnelheid bedraagt 280 km/u.  

De automaat onder dit model is de ZF 8HP75. 

 

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Wanneer u rijdt komt er hitte vrij, dit resulteert in het warm worden van de automaat en verbrandt de automatische transmissie olie. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie, dit resulteert in een minder sterk presterende olie. Olie speelt bij iedere natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen. Een verversing van de olie binnen de automaat is zeker van belang voor de prestatie en levensduur van de automaat. Wanneer de olie niet ververst wordt zal de automaat namelijk slechter gaan functioneren en hierdoor kunnen er sneller ernstige klachten ontstaan. Hieronder staan veelvoorkomende klachten bij een automaatbak. Wanneer u klachten als deze opmerkt adviseren wij om uw olie zo spoedig mogelijk te verversen. 

  

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen  

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

 

Waarom Automaat Spoelen?

Een groot voordeel van het spoelen van uw automaat is dat het met afstand de beste manier is om olie te verversen. Een spoeling vervangt namelijk 3 maal zoveel olie in verhouding tot de handmatige manier om olie te vervangen. Daarnaast reinigt een spoeling ook uw automaatbak. hiermee wordt al het vuil en residu dat zich ophoopt in de automaat na verloop van jaren verwijderd. Een spoeling verwijderd ook kleine ijzeren deeltjes uit de automaat, dit zorgt ervoor dat de automaat minder snel slijt. 

  

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. Het verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

Deze spoeling kost inclusief Olie, filtervervanging € 495,- inclusief btw.

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

alfa romeo stelvio automaatflush

  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines