Alfa Romeo Giulia Automaat Spoelen

5/02/2023

Alfa Romeo Giulia Automaat Spoelen 

Een periode geleden kwam er een Alfa Romeo Giulia (952) naar Flushed voor het spoelen van de automaat. In dit bericht vindt u meer informatie over deze prachtige Alfa en haar specificaties. Verder zullen we verder ingaan op het spoelen van automaten door Flushed. 

De spoeling vond plaats toen de kilometerstand 111.602 kilometer bedroeg. Dit is kilometerstand waarbij een spoeling zeker aan te raden is. Sinds er op hogere kilometerstanden  zich problemen kunnen voortdoen in de automaat. Na 80.000 kilometer begint de kwaliteit van de olie namelijk steeds drastischer te verslechteren en het is daarom van belang deze op tijd te verversen. 

Alfa Romeo Giulia 

De Alfa Romeo Giulia is een compact executive car gefabriceerd door het Italiaanse Alfa Romeo. Het model verscheen voor het eerst in 2016. De Giulia heeft in aanloop naar de release veel te maken gehad met vertragingen, zo werd het design meerdere keren afgewezen en ontwerpers terug naar de tekentafel gestuurd.  

Gespoelde Model 

Het model waarvan de automaat gespoeld is door Flushed is een Alfa Romeo Giulia Veloce uit 2017. Onder de motorkap heeft deze uitvoering een 4-cilinder benzinemotor liggen met een 2-in-1 turbocharger. Dit alles zorgt ervoor dat de Alfa een vermogen heeft van 280 pk (206 kW). Hiermee zit het model in 5.6 seconden op de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 240 km/h. 

De gespoelde automaat onder dit model is de 8-traps automaat van ZF. ZF is een van de meest bekende fabrikanten van automatische transmissies en haar automaten zijn verder terug te vinden onder nieuwere modellen onder andere BMW, Bentley, Ford, Aston Martin. 

De Alfa Romeo Giulia Veloce bij Flushed Woerden voor een spoeling van de automaat

Wat zijn de gevaren voor de automaat? 

Warmte is veruit de grootste boosdoener voor een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, dit resulteert in een opwarming van de automaat. Als gevolg verbrandt de automatische transmissie olie. Hiermee veranderd vervolgens de viscositeit van de olie. Dit zorgt ervoor dat de automaat slechter presteert, de olie in de automaat is namelijk van zeer groot belang op de prestaties van de automaat. Hierom is het van belang met regelmaat uw olie te laten verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen zich ernstige klachten binnen de automaat voortdoen. Hieronder vindt u een lijst terug met de meest voorkomende klachten vinnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op- en terugschakel momenten   

Slippen tijdens de schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental 

De Alfa Romeo Giulia op de brug bij Flushed

Waarom zou u moeten kiezen voor een spoeling? 

Het grootste voordeel van een spoeling tegenover een handmatige ingreep is dat deze vele keren effectiever is. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot de handmatige variant. Met een spoeling reinigt u ook de automaatbak, waardoor al het vuil en slib dat zich ophoopt in de automaat wordt verwijderd. Ook vrijgekomen stukjes ijzer worden verwijderd, hierdoor slijt de automaat minder. 

Wat is een geschikt moment voor een spoeling? 

Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vul en ijzerdeeltjes laten uw automaat nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie van de automaat de enige oplossing is. 

Alfa Romeo Giulia bij FLushed

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.    

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging €  495 ,-  incl. Btw   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!   

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?