Alfa Romeo Automaatbak Spoelen

14/11/2022

Alfa Romeo Stelvio Automaatbak Spoelen

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaatbak van deze Alfa Romeo Stelvio. De Alfa had een kilometerstand 155.001. Dit is een kilometerstand waarbij wij een spoeling zeker aanraden. De spoeling van de automaatbak van deze Alfa Romeo Stelvio werd uitgevoerd door onze collega’s bij Flushed Woerden en verliep zonder problemen. Bij een hoge kilometerstand kunnen en complicaties optreden binnen de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaat worden kleine oneffenheden voorkomen en grote complicaties vermeden. Door het spoelen van uw automaat wordt de levensduur van uw auto en uw rijplezier verlengd. Als u er zeker van wilt zijn dat er geen klachten ontstaan, dan adviseren wij u uw automaat iedere 80.000 te laten spoelen. Lees verder in het bericht meer over de Alfa Romeo Stelvio Q4 en de spoeling van van de automaatbak. 

 

Gespoelde Model

De Alfa Romeo Stelvio Q4 is een compacte crossover SUV ontwikkeld door het Italiaanse Alfa Romeo, het model is sinds 2016 te vinden op de markt. De Stelvio, die is ontwikkeld op een aangepast chassis van de Giorgio chassis, is Alfa Romeo’s eerste SUV die in productie is genomen. In 2018 was de Stelvio het bestverkochte model van Alfa Romeo. De motor onder dit model is een 2.2 Liter 4 cilinder, dit is goed voor 178 pK (132 kW). Dit zorgt ervoor dat de Alfa in minder dan 8 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Leuk feitje: In 2017 was een verder gemodificeerde versie van de Alfa Romeo Stelvio zelfs goed voor de snelste tijd voor SUV’s op de Nürburgring. 

 

De gespoelde automaat van deze Alfa Romeo Stelvio is een ZF-8 traps automaat. 

Alfa Romeo Stelvio Automaat Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Wanneer u rijdt komt er hitte vrij, dit resulteert in het warm worden van de automaat en verbrandt de automatische transmissie olie. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie, dit resulteert in een minder sterk presterende olie. Olie speelt bij iedere natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen. Een verversing van de olie binnen de automaat is zeker van belang voor de prestatie en levensduur van de automaat. Wanneer de olie niet ververst wordt zal de automaat namelijk slechter gaan functioneren en hierdoor kunnen er sneller ernstige klachten ontstaan. Hieronder staan veelvoorkomende klachten bij een automaatbak. Wanneer u klachten als deze opmerkt adviseren wij om uw olie zo spoedig mogelijk te verversen.

 

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment 

Weigeren van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Waarom Automaat Spoelen?

Een groot voordeel van het spoelen van uw automaat is dat het met afstand de beste manier is om olie te verversen. Een spoeling vervangt namelijk 3 maal zoveel olie in verhouding tot de handmatige manier om olie te vervangen. Daarnaast reinigt een spoeling ook uw automaatbak. hiermee wordt al het vuil en residu dat zich ophoopt in de automaat na verloop van jaren verwijderd. Een spoeling verwijderd ook kleine ijzeren deeltjes uit de automaat, dit zorgt ervoor dat de automaat minder snel slijt.

 

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. Het verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 495,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines