Alfa Romeo 166 Automaat Spoelen

15/02/2023

Alfa Romeo 166 Automaat Spoelen 

In 1998 werd deze klassieke Alfa Romeo 166 geïntroduceerd als de opvolger van de 164. De destijds luxueuze sedan was gebaseerd op de Lancia Kappa, maar er werden wel vele radicale verandering toegebracht om het design van de auto te moderniseren. De Alfa Romeo kwam langs bij Flushed voor een spoeling van de automaat. Zeker voor wat meer gedateerde modellen is dit een uitstekend idee. De betreffende Alfa had bij binnenkomst een kilometerstand van 340.694 km. Door een regelmatige spoeling van de automaat blijven de auto’s in zon optimaal mogelijke staat. In dit bericht vindt u verdere informatie over deze keurige Alfa Romeo 166 en het belang van spoelen voor de automaat van uw auto. 

Gespoelde Model 

De Alfa Romeo 166 die naar Flushed kwam voor een spoeling van de automaat behoort toe aan de tweede generatie van het model. Een compleet nieuwe generatie was dit echter niet, het model kreeg alleen een face lift in 2003. Met de facelift bracht Alfa Romeo het uiterlijk van de 166 meer in vergelijking met haar oudere broertjes de 156 en 147. Qua specificaties had deze Alfa Romeo een uitstekende positie voor haar tijd. Het model wordt aangedreven door een 5-cilinder dieselmotor met turbo. De wagen zat hiermee in een keurige 8.9 seconden al op de 100 km/u. Daarnaast brachten de 175 pk’s die de motor bevat de Alfa tot een topsnelheid van 222 km/u. 

De automaat onder deze Alfa Romeo is een 5-traps automaat van Alsin, dit bedrijf is onderdeel van de Toyota Motor Group en produceert auto-onderdelen. 

De betreffende Alfa Romeo 166 bij Flushed

Gevaren Automaat 

Het grootste gevaar voor een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden ontstaat er warmte, hierdoor warmt de automaat op. Deze opwarming zorgt voor een verbranding van de automatische transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie binnen de automaat. Bij een automaat speelt juist deze olie een grootte rol tijdens het schakelen en de prestaties van de auto. Hierom is het van belang om met regelmaat onderhoud te plegen aan de olie van de automaat. Indien dit niet gebeurt kan dit leiden tot grote problemen met de automaat, waarbij revisie uiteindelijk de enige optie kan zijn. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze klachten? Dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

Meest voorkomende klachten van de automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

De achterkant van de Alfa Romeo 166 bij Flushed

Waarom zou u kiezen voor een automaat spoeling? 

Het grootste voordeel van een automaat spoeling boven een handmatige ingreep is dat een spoeling veruit de meest effectieve manier is voor een olie verversing. Een spoeling ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot deze handmatige variant. Bijkomend voordeel van een spoeling is dat deze ook uw automaat zal reinigen. Hiermee wordt al het slib, vuil en de kleine ijzerdeeltjes verwijderd uit uw automaat. Dit zorgt ervoor dat de automaat niet slijt. 

 

Wanneer is het juiste moment voor een automaat spoeling? 

Bij Flushed adviseren wij u om uw auto iedere 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten hanteren een maximaal termijn aan van 90.000 kilometer, echter is dit een uiterste. Het verwijderde vuil en ijzer zal uw automaat ook extra goed laten presteren. Wanneer er niet regelmatig gespoeld wordt loopt u het risico op ernstige klachten. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, inclusief filter vervanging € 340,- incl. Btw    

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.    

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines