Volvo Automaat Spoelen bij Flushed.

Overweegt u om uw Volvo automaat te spoelen?

Op deze pagina vind u alle informatie over uw volvo automaatbak. Ook vind u hier links terug over diverse gespoelde Volvo automaten.
Volvo heeft al lange tijd automatische transmissies in hun modellen gebouwd, deze zijn altijd geleverd door diverse transmissie bedrijven. De meest bekende Volvo automaat die wij spoelen is deĀ Aisin Warner automaat.

Hier ziet u een afbeelding van een aw55-50sn of aw55-51sn. Deze ligt bijvoorbeeld in bijna alle Volvo C70, Volvo v70, xc70, s60, Volvo S80, Volvo xc90, Volvo c30, s40 en v50 modellen tussen 2001 en 2007. Wanneer u op een van de modellen klikt wordt u doorverwezen naar een spoeling van dit model Volvo.

Op deze wikipedia pagina vind u alle modellen terug waar de automaat onder heeft gelegen.

De Volvo S/V40 is bijvoorbeeld met zowel een 4 en een 5 traps geleverd, dit geld ook voor de VolvoC70 en de volvo V70 classic.

Bekende klachten van een Volvo automaat.

 • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen.
 • Slippen tijdens de schakelmomenten.
 • verhoogd toerental tijdens de schakelmoment.
 • Weigeren van de kickdown.
 • noodloop van de automaat.
 • overslaan van een versnelling.

In 90% van deze gevallen is slechte olie de oorzaak. Een van de grootste redenen hiervan is de olie soort die Volvo in deze automaten gooit. het gaat hier namelijk om een minerale olie.
De specificaties van de olie moet voldoen aan de zogenoemde JWS 3309.

Het nadeel van en mineraal olie is de gevoeligheid voor temperatuur wisselingen. Aangezien een automaat sneller slijt bij hoge temperaturen zou je liever een synthetische olie in de automaat willen.
Daar komt bij dat een mineraal sneller verbrand en hierdoor zijn werking verliest. Als laatste is een mineraal olie afhankelijk van het gebruik van de auto tussen de 80.000 en 12.000 km uitgewerkt.
Veel Volvo’s die wij voor de spoeling krijgen hebben meer dan 200.000 km gereden. Zoals je kunt verwachten is de olie allang uitgewerkt waardoor de automaat slijt.
Doordat de olie is uitgewerkt, komt er meer vocht in de automaat, ontstaat er vuiligheid en ijzer in de automaatbak. Dit allemaal kan zorgen voor de bovenstaande klachten.

Automaatbakken na 2007

De modernere automatbakken die Volvo gebruikt zijn bijvoorbeeld de power-shift van Ford. de codering die Volvo deze automaat geeft is MPS6. Deze automaat heeft dezelfde techniek als de DSG van Volkswagen.
Deze automaat is supergevoelig voor de olie kwaliteit en er wordt geadviseerd deze om de 60.000 km te spoelen.
Hier ziet u een gespoelde v70 2.0t bij Flushed.
Volvo v70 2.0t Automaat spoelen

Als Volvo specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

Twijfelt u over het Volvo automaat spoelen of wilt u dat wij uw klacht bekijken? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.
Wij bieden de mogelijkheid om uw automaat ook in de avond of in het weekend te spoelen zodat u hier geen vrije dag voor hoeft aan te vragen.

Online afspraak maken.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Kenteken van de auto (verplicht)

  Uw bericht

  Volvo automaat spoelen