Mercedes Automaat Spoelen

Overweegt u om uw Mercedes automaat te spoelen?

Op deze pagina vind u alle informatie over uw Mercedes automaatbak. Ook vind u hier links terug over diverse gespoelde Mercedes automaten.
Mercedes heeft al lange tijd automatische transmissies in hun modellen gebouwd, Waar de meeste automerken een automaatbak inkopen maakt Mercedes hun automaten zelf. Wij zien vooral de 5 en 7 traps variant veel langskomen. De aanduiding voor deze automaten zijn Mercedes 722.6 en 722.9.

Hier ziet u 2 afbeeldingen van een carterpan met koelvloeistof en slijtage van een 722.9 links en een 722.6 rechts. Deze liggen in diverse Mercedes modellen. Dit geld voor bijvoorbeeld de C klasse,(W204) E klasse,(W212), ML klasse,(W166) en nog diverse andere modellen. Klik op een van de Mercedes modellen om de automaat  spoeling te bekijken.

Dergelijke slijtage voorkom je door regelmatig onderhoud van de automaat.
Ons advies is om rond de 80.000 km een Mercedes automaat te spoelen. De levensduur wordt dan aanzienlijk verlengt en problemen worden eerder opgevangen waardoor eventuele kosten meevallen. Wij vervangen standaard de automaat filter mee.

Koelvloeistof in 7 traps automaat mercedes        interne schade automaat mercedes 5 traps
.                                                                             
Op deze wikipedia pagina vind u alle type automaten en modellen terug waar de automaat onder heeft gelegen.

Bekende klachten van een Mercedes automaat.

  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen bij koude motor.
  • Slippen tijdens de schakelmomenten.
  • Trillen tijdens optrekken.
  • Weigeren van de kickdown.
  • noodloop van de automaat.
  • overslaan van een versnelling.
  • pendelend toerental.
  • Lekkende stekker.

In 90% van deze gevallen is slechte olie de oorzaak. Een van de grootste redenen hiervan is de vervuiling die  in deze automaten ontstaat. Denk aan de toename van vocht, verandering van de viscositeit en verbranding van de olie.

Hoewel er standaard al een synthetische olie gebruikt wordt door Mercedes is dit zeker geen longlife olie. De fout die vaak gemaakt wordt is dat mensen denken dat longlife betekend dat hij niet verouderd of vervuild.
Dit klopt niet! Ze bedoelen hiermee dat de olie net zo lang mee gaat als de automaat. Wat ze echter niet vertellen is dat de automaat door de veroudering van de olie sneller slijt en hierdoor klachten gaat geven.

Veel Mercedes automaten die wij voor de spoeling krijgen hebben meer dan 200.000 km gereden. Zoals je kunt verwachten is de olie allang uitgewerkt waardoor de automaat slijt.
Als gevolg dat de olie is uitgewerkt komt er meer vocht in de automaat, ontstaat er vuiligheid en ijzer in de automaatbak. Dit allemaal kan zorgen voor de bovenstaande klachten.

Als Mercedes specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

CL63 AMG automaat spoelen

Twijfelt u over het automaat spoelen van uw Mercedes of wilt u dat wij uw klacht bekijken? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.
Wij bieden de mogelijkheid om uw automaat ook in de avond of in het weekend te spoelen zodat u hier geen vrije dag voor hoeft aan te vragen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Kenteken van de auto (verplicht)

Uw bericht

Online afspraak maken.

Mercedes automaat spoelen.