Bmw Automaat Spoelen.

Overweegt u om uw Bmw automaat te spoelen?

Op deze pagina vind u alle informatie over uw Bmw automaatbak. Ook vind u hier links terug over diverse gespoelde Bmw automaten.
Bmw heeft al lange tijd automatische transmissies in hun modellen gebouwd, deze zijn altijd geleverd door diverse transmissie bedrijven. De meest bekende Bmw automaat die wij spoelen is een ZF automaat.

Hier ziet u een afbeelding van een brein van een ZF6hp26 transmissie. Deze ligt in bijna alle bmw modellen tussen 2002 en 2010. Dit geld voor de 1,(e87) 3,(e90) 5,(e60) 7(e65) series maar ook voor bijvoorbeeld een Bmw x5.
Klik op een van de BMW modellen om de automaat  spoeling te bekijken.

Brein ZF Automaat
.                                                                             
Op deze wikipedia pagina vind u alle type automaten en modellen terug waar de automaat onder heeft gelegen.

Bekende klachten van een Bmw automaat.

  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen.
  • Slippen tijdens de schakelmomenten.
  • verhoogd toerental tijdens de schakelmoment.
  • Weigeren van de kickdown.
  • noodloop van de automaat.
  • overslaan van een versnelling.
  • pendelend toerental.

In 90% van deze gevallen is slechte olie de oorzaak. Een van de grootste redenen hiervan is de vervuiling die  in deze automaten ontstaat. Denk aan de toename van vocht, verandering van de viscositeit en verbranding van de olie.

Hoewel er standaard al een synthetische olie gebruikt wordt door BMW is dit zeker geen longlife olie. De fout die vaak gemaakt wordt is dat mensen denken dat longlife betekend dat hij niet verouderd of vervuild.
Dit klopt niet! Ze bedoelen hiermee dat de olie net zo lang mee gaat als de automaat. Wat ze echter niet vertellen is dat de automaat door de veroudering van de olie sneller slijt en hierdoor klachten gaat geven.

Wij adviseren de automaat bij maximaal 120.000 km te vervangen ofwel spoelen om zo slijtage voor te zijn.
Veel Bmw’s die wij voor de spoeling krijgen hebben meer dan 200.000 km gereden. Zoals je kunt verwachten is de olie allang uitgewerkt waardoor de automaat slijt.
Doordat de olie is uitgewerkt, komt er meer vocht in de automaat, ontstaat er vuiligheid en ijzer in de automaatbak. Dit allemaal kan zorgen voor de bovenstaande klachten.

Voor de 6 traps automaat van ZF gebruikte Bmw ook veel automatische transmissies van General motors. Dit waren zeer sterke automaten en deze krijgen wij nog regelmatig binnen met meer dan 300.000 km op de teller.
Na een grondige spoeling en een filterwissel kunnen deze weer voor 100.000 km de weg op.

Als Bmw specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

GM automaat spoelen

Twijfelt u over het Bmw automaat spoelen of wilt u dat wij uw klacht bekijken? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.
Wij bieden de mogelijkheid om uw automaat ook in de avond of in het weekend te spoelen zodat u hier geen vrije dag voor hoeft aan te vragen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Kenteken van de auto (verplicht)

Uw bericht

Bmw automaat spoelen