Automaat olie vervangen bij Flushed.

Wilt u uw automaat olie vervangen omdat de automaat slechter schakelt of juist om dit te voorkomen lees dan eerst eens ons alternatief. Wij adviseren in plaats van de automaat olie te vervangen deze te spoelen.

Tijdens een verversing van de olie wordt tussen de 25 en 75% van de oude olie vervangen. Vaak blijft de olie in de koppel omvormer, leidingen en in het brein gewoon zitten. Ook wordt het vuil dat in de bak aanwezig is niet verwijderd tijdens een verversing. Hierdoor loopt u het risico dat wanneer u de automaat olie enkel ververst deze na de verversing juist meer problemen krijgt dan hiervoor.
De reden is het opgehoopte vuil dat vaak 100.000 km + is ontstaan in de bak. Dit zit op moeilijke plekken die tijdens een verversing niet leeglopen, ook komt er een vetlaag op de koppelingsplaten die tijdens het vervangen niet verwijderd wordt. Slippen wordt daarom vaak niet opgelost tijdens het vervangen van de bak. Bonken wordt meestal gecreëerd door vuil in het brein deze wordt tijdens het vervangen niet leeggehaald waardoor vuil gewoon blijft zitten.

Tijdens een spoeling wordt een reiniger gebruikt die al het vuil en vet losweekt in de automaat. Dit gaat vervolgens zweven in de olie of komt in het filter terecht. Door middel van het vervangen van het filter en het doorspoelen van de automaat wordt al het vuil uit de bak verwijderd en worden zelf de moeilijkste plekken in de automaat bereikt. Ook wordt meer dan 90% van de oude olie vervangen.

Wij maken voor het spoelen gebruik van de meest moderne manier van spoelen. Hiervoor gebruiken wij de powerflush. Deze manier van spoelen vervangt tot 98% van de olie in de auto zonder druk op te bouwen. Traditionele spoelingen werken op druk wat het risico van interne schades groot maakt, het gevolg hiervan is dure rekeningen.

Automaat olie verversen

De voordelen van een powerflush.

 • Automaatbak, koeler,eventuele warmte wisselaar, de koppelomvormer en leidingen worden gereinigd.
 • De meeste  olie uit het systeem (bak, koeler, koppelomvormer, warmte wisselaar, leidingen) wordt ververst.
 • Nieuwe  olie zorgt voor betere smering = minder slijtage.
 • Nieuwe  olie elimineert slip waardoor minder warmte = langere levensduur olie + verminderde slijtage automaatbak.
 • Oude vuile olie blijft apart van de nieuwe en wordt niet gemixt.
 • Automaat wordt gelijkmatig gevuld zodat geen lucht achterblijft in de automaatbak.
 • Hoogwaardige Kroon olie.
 • Conditioner toevoeging zorgt voor extra bescherming en langere levensduur van de olie.
 • Er wordt de juiste hoeveelheid olie gebruikt, dus geen extra belasting voor het milieu.
 • De powerflush is een schone manier van spoelen en laat geen resten achter.
 • Effectiever dan de automaat olie vervangen.

De kosten.

De kosten voor het automaat spoelen via de Flush methode kan al vanaf 240,- inclusief olie + eventuele filter en de Btw. Het gebruik van originele olie en materialen is ook mogelijk. De kosten worden hierdoor uiteraard wel hoger. Weten wat de kosten voor uw auto zijn? Neem contact op met onderstaand contact formulier of 0348-754430.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?